- Uitleg massages

uitleg massages

Massage is iets van alle tijden. Romeinse en Griekse artsen schreven al massages voor voor een sneller herstel na een veldslag en voor de algehele instandhouding van lichaam en geest.

Waarom een massage?                                                          

Het vermindert stress, wat de oorzaak is van wel 90% van alle ziekten. Het stimuleert de bloedsomloop. Het ontgift het lichaam door stimulatie van de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen. Het bevordert de prestaties bij de meeste sporters.Het bevordert lichaamsenergie, prestatie en welzijn van de gehele mens. Kalmeert de spieren en verwijdert spanningsknopen in schouders en nek. Het kan het genezingsproces van weefsel versnellen. Het kan helpen tegen slapeloosheid. Het helpt tegen verkevingen van littekenweefsel. Tijdens een massage zal de bloeddruk dalen, En dat is nog naar een greep uit alle positieve gevolgen van een massage

Als u besluit tot een massage over te gaan, zal u een korte anamnese (een aantal vragen betreffende gezondheid en levensstijl)  afgenomen worden.

Na afloop van de massage wordt aangeraden het lichaam wat rust te geven. Ook is het raadzaam na een massage veel water te drinken, waardoor je het voor het lichaam makkelijker maakt de losgekomen afvalstoffen af te voeren.

 

Voetreflexmassage: Deze massage gaat uit van het principe dat de reflexpunten op de voeten corresponderen  met onze organen, klieren en overige structuren in ons lichaam. De zenuwbanen van alles in ons lichaam eindigen in onze voeten . Door te masseren op de uiteinden van deze energiebanen, kan je via de voeten het gehele lichaam bereiken. Wanneer er blokkades ontstaan als gevolg van spanning ontstaat er een bepaald ziektebeeld. Door het masseren van de corresponderende reflexpunten worden de blokkades afgebroken en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aangesproken. Buiten dat het lichaam eruithaalt wat er nodig is, is een voetreflexmassage ook ontzettend ontspannend.