Onze specialisaties

Als gediplomeerd pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

IMG-20190120-WA0229

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

iStock-1213024164

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Orthesiologie

Hierdoor kan ik diverse drukplekken ontlasten aan en tussen de tenen. 

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

 

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

 

Voetreflexzonetherapie

Wanneer is voetreflextherapie toepasbaar?

Voor een voetreflexmassage hoeft er niet direct sprake te zijn van een duidelijke klacht. De therapie kan worden ingezet om verschillende redenen:

* Preventief

Om eventuele klachten te voorkomen. Eventuele blokkades worden opgespoord en weggemasseerd zodat het evenwicht tussen lichaam en geest optimaal blijft.

* Ter ontspanning

Voetreflexzonetherapie kan heel ontspannend werken. mensen die tegen een burn-out aanzitten , te gestrest of permanent moe zijn of een zware periode doormaken, kunnen baat hebben bij een reflexmassage die rust biedt en energie geeft.

*Om een klacht te behandelen

Een voetreflexmassage kan verlichting geven bij uiteenlopende klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten, darmklachten of spier- en gewrichtsklachten.

*Om de voeten gezond te houden

Voetreflexologie gaat uit van de gehele mens, lichaam en geest worden als één beschouwd. Een bepaalde aandoening kan het gevolg zijn van een disbalans in het lichaam. Dat heeft dan weer blokkades tot gevolg, die de energiebanen, de meridianen hinderen. En dan kan de gezondheid gaan haperen. Om het evenwicht te herstellen zou voetreflexologie kunnen helpen. Elk lichaamsdeel en orgaan wordt weerspiegeld in de voeten.  De tenen weerspiegelen bijvoorbeeld het hoofd/hersenen en hart en longen bevinden zich op de bal van de voet. Beide voeten vertegenwoordigen een kant van het lichaam en worden aangestuurd door een eigen hersenhelft, waardoor rechts de verstandelijke dingen vertegenwoordigt en links het gevoel. Door op de uiteinden van de zenuwbanen van een bepaald orgaan of lichaamsdeel te masseren herstelt de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Er is dan weer een goede energiedoorstroming waardoor het zelfgenezend vermogen wordt aangewakkerd. De verstoorde balans kan veroorzaakt worden door te veel stress, verkeerde voeding, te weinig slaap, een verkeerde houding of een traumatische ervaring of ziekte.

Kortom een voetreflexmassage brengt ontspanning en balans in het lichaam.